تکنولوژی, گجت

پرینتر حرارتی چیست؟

پرینتر حرارتی

صنعت چاپ در دنیای امروز معمولا با چاپگرهای جوهری یا لیزری شناخته می شود. یک نوآوری در سالهای اخیر این صنعت را متحول کرده است و باعث تسریع امور چاپ و اقتصادی بودن آن شده است. این تکنولوژی جدید، پرینتر حرارتی است که ساخت و طراحی ساده ای دارد و البته استفاده از آن مقرون به صرفه است. پرینتر حرارتی از گرما برای انتقال متن و تصاویر به کاغذ یا لیبل استفاده می‌کند. این پرینترهای حرارتی در بسیاری از صنایع و کسب‌وکارها کاربرد دارند و مزیت هایی مانند سرعت، کیفیت، اقتصادی بودن و کم‌ مصرف بودن دارند. در این مطلب به معرفی چاپگرهای حرارتی و نحوه‌ی کار آن‌ها می‌پردازیم.

نحوه کار پرینتر حرارتی

چاپگرهای حرارتی از کاغذ مخصوصی استفاده می کنند که در اثر حرارت تغییر رنگ می دهد.
به این معنی که کاغذ(لیبل) دارای پوششی است که به گرما واکنش نشان می دهد و رنگ های مختلفی تولید می کند. این پوششِ لیبل را می توان از رنگ ها یا مواد خاصی تهیه کرد. کاغذ(لیبل) پرینترهای حرارتی، معمولاً سفید است و پوشش آن می تواند طرح ها یا متن هایی با رنگ سیاه، قرمز، آبی یا سبز ایجاد کند.
هد چاپگر، گرما را مستقیماً به کاغذ(لیبل) منتقل می کند و این باعث ایجاد رنگ سیاه یا رنگهای دیگر روی کاغذ می شود. هِد چاپگر قطعه ای است که مجهز به عناصر گرمایشی کوچکی می باشد. این هد چاپ با روشن و خاموش شدن (فعال و غیرفعال شدن) می تواند الگوهای گرمایی روی کاغذ ایجاد کند. هِد چاپ روی کاغذ حرکت می کند تا کل متن یا تصویر دلخواه را روی کاغذ یا لیبل چاپ کند. عرض هد چاپ بسته به نوع پرینتر، می تواند بین 5 تا 10 سانتی متر متغیر باشد.

مزیت های چاپگر حرارتی

چاپگرهای حرارتی معمولاً برای چاپ لیبل، رسید، بلیت، بارکد و سایر لیبل های تک رنگ استفاده می شوند. این چاپگرها در فضاهایی مثل خرده فروشی ها، بانک ها، حمل و نقل و تولیدی ها محبوبیت دارند. برخی از مزایای پرینترهای حرارتی عبارتند از:

عمر طولانی و عدم نیاز به تعمیرات مداوم ؛ این پرینترها به دلیل ساده بودن ساختارش به راحتی آسیب نمی بینند و نیازی به تعمیرات ندارند و برای طولانی مدت کار می کنند.
هزینه ی پایینی دارند؛ این پرینترها به جوهر، تونر یا کارتریج نیاز ندارند و از هزینه های پرینترهای رایج دارند، بی نیاز است.
مصرف انرژی کارآمدی دارند؛ زیرا فقط از برق برای گرم کردن هد چاپ استفاده می کنند.
سرعت بالایی دارند؛ زیرا قطعات متحرک کمی دارند و می توانند تعداد زیادی لیبل را به سرعت چاپ کنند.
کار در سکوت ؛ چاپگر حرارتی صداهایی که توسط چاپگرهای لیزری ایجاد می شود را تولید نمی کند و از این حیث با آرامش می توان لیبل ها را با پرینتر حرارتی چاپ کرد.

پرینتر های حرارتی در بازار ایران

از معروف ترین پرینترهای حرارتی که در بازار ایران موجود میباشد، می توان به پرینتر Phomemo M110 اشاره کرد . این چاپگر حرارتی، قابلیت اتصال به گوشی های همراه از طریق بلوتوث را دارد. این پرینتر کار پرینت لیبل ها و سایر موارد چاپ را به سادگی و با سرعت بالا انجام می دهد.

پرینتر لیبل زن

از دیگر پرینترهایی که در بین کسبه ی ایرانی بسیار محبوب می باشد پرینتر حرارتی Phomemo M220 است. این پرینتر که یک مدل جدیدتر از M110 می باشد دارای قابلیت های پیشرفته تری است و می تواند برای فروشگاه ها و کسب و کارها بسیار مفید و موثر باشد.

نتیجه گیری

به طور کلی این پرینترهای حرارتی با قابلیت هایی که دارند، کار بسیاری از افراد در حوزه های مختلفی مثل فروشگاه ها، بانک ها، حمل و نقل، رستوران ها و سایر کسب و کار ها را راحت کرده است. با سرعت چاپی که این دستگاه های حرارتی ارائه می دهند، می توان حجم زیادی از لیبل ها و برچسب ها را در زمان کوتاهی چاپ کرد و در وقت، به شکل چشمگیری صرفه جویی کرد. و آخرین نکته ای که درباره ی این پرینترها می توان به آن اشاره کرد صرفه جویی در هزینه هاست. این پرینترهای حرارتی بدون نیاز به جوهر یا تونر قابلیت چاپ باکیفیتی ارائه می دهند و کاربران را از صرف هزینه های جانبی معاف می کنند.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “پرینتر حرارتی چیست؟

  1. MCS گفت:

    چیز خیلی جالبی باید باشه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *